за 2 порции:
400 г пилешко бонфиле
1 ч.ч. бяло вино
2 с.л. пшенично нишесте
4 с.л. галета
2 стръка зелен лук
200 мл. сок от ананас
черен пипер
сол
индийско орехче
кориандър
1 скилидка чесън
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. олио
Време: 30 минути
Филенцата (400 г) се заливат с ананасови сок (200 мл.) и престояват 2 часа на студено. Отцеждат се, овалват се в пшеничното нишесте (2 с.л.) и се изпържват в загрятото олио. Щом поомекнат и поруменеят, се заливат с виното (1 ч.ч.). Тенджерата се захлупва и те се задушават на тих огън. Течността трябва да е станала на половина. След това се изваждат с решетъчна лъжица. В соса се прибавя галетата (4 с.л.) и ври при постоянно разбъркване, докато се сгъсти. Налива се и ананасовата марината и сосът продължава да ври. Прибавят се подправките, счуканият чесън (1 скилидка) и лимоновият сок. Филенцата се връщат в соса, оставят се да поврят 1-2 минути и се поднасят веднага, поръсени със ситно нарязан пресен зелен лук (2 стръка).