Вече няма нужда да ходите в ресторантите за бързо хранене! Тази рецепта ще направи домашните пилешки хапки сочни отвътре и хрупкави отвън. Не забравяйте да приготвите тази вкусотия с пилешко за семейството си. Ето как приготвят сочните пилешки хапки в китайския ресторант:
Пилешки хапки като в китайския ресторант
Продукти:
300 гр. пилешки гърди
3 скилидки чесън
2 супени лъжици соев сос
1 ч.чл.
черен пипер и 0,5 ч.л. сол
6 супени лъжици прясно мляко
1 яйце
4/5 чаша брашно
7 супени лъжици без връх + 2 ч.ч. нишесте
1 ч.л. сол + 1 с.л. червен пипер или лют червен пипер (по избор)
олио за пържене
Приготвяне:
Пилешките гърди трябва първо да се нарежат на доста големи ивици, а след това на големи кубчета. Мариновайте ги в смес от ситно нарязан чесън, соев сос с 1 ч.л. червен пипер или лют пипер по ваш избор, както и сол, черен пипер и мляко. Поставете пилето с марината в хладилника за 20 минути.
В дълбока купа смесете брашното с нишесте, сол и червен пипер (или лют пипер).
Разбийте яйцето и добавете към пилето в маринатата. Оваляйте всички мариновани парчета пиле в смес от брашно, нишесте и подправки.
Сега направете трика, който ще направи пилето наистина хрупкаво. Потопете всяко парче във вода буквално за секунда.
И отново оваляйте в брашнената смес.
Изпържете готовото пиле в растително масло (по-дълбок слой мазнина) на среден огън за 3 минути. След това извадете пилето, отцедете излишното олио. Увеличете котлона до максимум. Пилето се запържва отново за 1 минута и се прехвърля върху хартиена кърпа, за да може да попие излишната мазнина.
Благодарение на всички извършени манипулации, пилето се получава много сочно и нежно отвътре, но в същото време с хрупкава коричка отвън.
Опитайте се да приготвите хрупкави и сочни пилешки хапки по този начин - много е вкусно и много по-добро от фаст-фууд опциите!