Пилешки хапки като в китайския ресторант - сочни отвътре, пухкави отвън и без всичките вредни неща:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешки хапки като в китайския ресторант - сочни отвътре, пухкави отвън и без всичките вредни неща:
Пилешки хапки като в китайския ресторант - сочни отвътре, пухкави отвън и без всичките вредни неща:
132532
Пилешки хапки като в китайския ресторант - сочни отвътре, пухкави отвън и без всичките вредни неща:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вече няма нужда да ходите в ресторантите за бързо хранене! Тази рецепта ще направи домашните пилешки хапки сочни отвътре и хрупкави отвън. Не забравяйте да приготвите тази вкусотия с пилешко за семейството си. Ето как приготвят сочните пилешки хапки в китайския ресторант:

Пилешки хапки като в китайския ресторант

Продукти:

300 гр. пилешки гърди

3 скилидки чесън

2 супени лъжици соев сос

1 ч.чл.

червен пипер или лют червен пипер (по избор)

черен пипер и 0,5 ч.л. сол

6 супени лъжици прясно мляко

1 яйце

4/5 чаша брашно

7 супени лъжици без връх + 2 ч.ч. нишесте

1 ч.л. сол + 1 с.л. червен пипер или лют червен пипер (по избор)

олио за пържене

Приготвяне:

Пилешките гърди трябва първо да се нарежат на доста големи ивици, а след това  на големи кубчета. Мариновайте ги в смес от ситно нарязан чесън, соев сос с 1 ч.л. червен пипер или лют пипер по ваш избор, както и сол, черен пипер и мляко. Поставете пилето с марината в хладилника за 20 минути.

пиле в марината

В дълбока купа смесете брашното с нишесте, сол и червен пипер (или лют пипер).

панировка пиле

Разбийте яйцето и добавете към пилето в маринатата. Оваляйте всички мариновани парчета пиле в смес от брашно, нишесте и подправки.

паниране пиле

Сега направете трика, който ще направи пилето наистина хрупкаво. Потопете всяко парче във вода буквално за секунда.

пилешки хапки във вода

И отново оваляйте в брашнената смес.

пиле в галета

Изпържете готовото пиле в растително масло (по-дълбок слой мазнина) на среден огън за 3 минути. След това извадете пилето, отцедете излишното олио. Увеличете котлона до максимум. Пилето се запържва отново за 1 минута и се прехвърля върху хартиена кърпа, за да може да попие излишната мазнина.

панирани пилешки хапки

Благодарение на всички извършени манипулации, пилето се получава много сочно и нежно отвътре, но в същото време с хрупкава коричка отвън. 

пиле като в китайския ресторант

Опитайте се да приготвите хрупкави и сочни пилешки хапки по този начин - много е вкусно и много по-добро от фаст-фууд опциите!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft