Пилешки хапки пане
13 Февруари 2012
48975
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. пилешко филе (пеперуда) - около 400 г
200 г кашкавал
1 бр. яйце
3-4 с.л. брашно
3-4 с.л. панировка или галета
сол, черен пипер
олио за пържене
соев сос, горчица, чеснов сос или сос по избор
Пилешкото филе се сварява, прибавят се солта и черния пипер. След като изстине, месото се накълцва на много ситно, добавя се настъргания кашкавал. Оформят се плоски хапки със силно притискане, така че да станат плътни. Овалват се последователно в брашното, яйцето и накрая в панировката. Пържат се в сгорещено олио. Поднасят се с няколко купички сосове (соев сос, горчица, чеснов сос или друг по избор).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари