Пилешки хапки с дюли

вход през zajenata.bg
Пилешки хапки с дюли
admin
Добавена от: admin
12202
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 дюли
2 глави лук
2-3 с.л. олио
3 пилешки филета
1 и 1/2 лъжич­ки сол
1 лъжичка чер­вен пипер
2 лъжици мед
1 лъжица соев сос
 

Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запича на сух тиган (с незалепващо покритие) за по 2-3 минути от всички страни. Прехвърля се в съд с капак, за да остане топло. През това време в тигана се загряват 2-3 с.л. олио и в тях е задушава нарязаният лук. Щом стане прозрачен и омекне, към него се прибавят обелените и нарязани на кубчета дюли. Разбърква се добре, поръсва се с червения пипер и се добавят няколко лъжици вода. Тиганът се покрива с капак и дюлите се задушават с лука, докато омекнат и пуснат сока си. Прибавят се медът, соевият сос и сол, ако е необходимо. Добавят се и запечените пилешки филенца и ястието се оставя да къкри на бавен огън, докато сосът се редуцира и добие приятен карамелен цвят.
Поднася се топло, с гарнитура от сварен ориз и зеленчуци.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft