2 дюли
2 глави лук
2-3 с.л. олио
3 пилешки филета
1 и 1/2 лъжички сол
1 лъжичка червен пипер
2 лъжици мед
1 лъжица соев сос
Пилешкото филе се нарязва на хапки и се запича на сух тиган (с незалепващо покритие) за по 2-3 минути от всички страни. Прехвърля се в съд с капак, за да остане топло. През това време в тигана се загряват 2-3 с.л. олио и в тях е задушава нарязаният лук. Щом стане прозрачен и омекне, към него се прибавят обелените и нарязани на кубчета дюли. Разбърква се добре, поръсва се с червения пипер и се добавят няколко лъжици вода. Тиганът се покрива с капак и дюлите се задушават с лука, докато омекнат и пуснат сока си. Прибавят се медът, соевият сос и сол, ако е необходимо. Добавят се и запечените пилешки филенца и ястието се оставя да къкри на бавен огън, докато сосът се редуцира и добие приятен карамелен цвят.
Поднася се топло, с гарнитура от сварен ориз и зеленчуци.