500 гр. пилешки гърди без кост, нарязани на хапки
1.5 чаша кокосово мляко
3 с.л. дижонска горчица
1 чаша бадемово брашно (може и обикновено брашно)
1/2 ч.л. сол
3 ч.л. червен пипер
1 ч.л. смлян черен пипер
1/2 пакетче масло
1/2 чаша кленов сироп
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете горчицата и кокосовото мляко в плитък съд. Сложете пилешките хапки и оставете да се мариноват 15 минути.
Сложете брашното, солта, червения пипер и черния пипер в закопчаващ се плик. Затворете го и разтърсете добре, за да се смесят подправките. Извадете пилешкото от маринатата, като отцедите добре излишната течност. Прехвърлете го в плика с подправките и разтърсете отново, за да се овалят пилешките хапки отвсякъде.
Сложете пилето върху тавичка и печете в загрятата фурна 15-20 минути, докато месото се сготви напълно.
Междувременно разтопете маслото и кленовия сироп в малка тенджерка. Щом сместа стане гладка, намалете огъня, така че сместа просто да се поддържа топла.
Охладете хапките, след това прехвърлете в голяма купа. Внимателно излейте кленовата смес върху пилешкото и разбъркайте с лъжица, за да се покрият добре от сиропа. Сложете късчетата обратно в тавичка, оставете ги в покой няколко минути, след това поднесете.