1 чаша сос за барбекю
2 с. л. кетчуп
1 глава лук
2 с. л. лимонов сок
капка сос Табаско
800 гр. пилешки гърди
2 с. л. сос Уорчестър
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 1/2 глава лук, на четвъртини с разделени слоеве
сол
черен пипер
За приготвяне на соса: Барбекю соса, кетчупа, ситно нарязаната глава лук, 2 с. л. от лимоновия сок и соса табаско се смесват в малка купа. Сервира се на стайна температура или охладен.
За приготване на шишчетата: Пилешкото се нарязва на кубчета. В голяма купа се смесва с сос Уорчестър, 1 с. л. от лимоновия сок и зехтина. Разбърква се добре, така че месото да се покрие напълно. В тази марината, пилешкото се оставя поне 15 минути. Може да се приготви и 24 часа предварително, като се покрие и остави в хладилник.
Пилешкото се нанизва на шишчета, редувайки се с лук. Готовите шишчета се намазват със зехтин и се поръсват със сол и пипер. Шишчетата могат да се изпекат на скара и грил, в зависимост от предпочитанието. Изпичането отнема около 10 минути на шишче. Сервират се горещи с барбекю соса за топене.