Пилешки шишчета в лимонова марината
12 Октомври 2012
25677
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг пилешки пържоли (бут или гърди)
смлян черен пипер на вкус
1 - 2 лимона
2 -3 с.л. зехтин
Пилешкото месо се слага за 30 мин във фризер, след което се нарязва на кубчета, по 25-30 гр. Кората на лимона се настъргва на ренде, а сока на лимоните се изцежда. В купа се смесват настърганата лимонова кора, лимоновия сок, зехтина и се поставя нарязаното пилешко месо. Разбърква се добре, кутията се затваря и се поставя за 3 часа или от предната вечер в хладилника. Парченцата пилешко се нанизват на шишчета, а марината се запазва. Пекат се на барбекю или на грил-тиган до готовност, като се намазват периодично с маринатата.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари