Пригответе много вкусни и сочни пилешки шишчета с бекон , които ще оберат точките на лятното барбекю край басейна. Колкото и да направите, всички до едно се изяждат и всеки иска допълнително. Рецептата е направо елементарна, а резултатът може да се нарече "гурме":
Пилешки шишчета в бекон
РЕЦЕПТА 1
Продукти:
500 г пилешко филе / бяло месо
200 г бекон, нарязан на тънки ивици
сол и черен пипер на вкус
малко бахар на прах
Можете също така да добавите подправки и пресни билки по ваш вкус.
РЕЦЕПТА 2
Продукти:
500 г бяло пилешко месо
1 голяма прясна чушка
1 голяма глава червен лук
2 големи моркова
около 300 г бекон
1 чаена лъжичка суха подправка (вегета) и къри
щипка черен пипер
20 мл олио
10 дървени клечки за шишчета
Приготвяне - РЕЦЕПТА 1:
Нарежете бекона на тънки ивици, а ако нямате специална машина, помолете месаря да ви го нареже. Ще ви трябват около 200 г бекон, но е най-добре да вземете малко повече, защото според моя опит винаги не стига.
Измийте пилето под студена вода, отцедете го и след това избършете излишната вода с хартиена кърпа. Нарежете го на по-едри кубчета или лентички, като за шишче. Смесете всички необходими подправки в малка купа, след което ги изсипете върху месото.
Разбъркайте добре, най-добре с ръце, за да може подправките да се разпределят равномерно по всяко парче месо. Увийте всяко кубче месо с тънка лента бекон. Ако лентата бекон е дълга, тогава я скъсете.
Нанижете четири парчета месо на всяко дървено шишче. Наредете шишчетата върху загрята скара и ги запечете от двете страни по пет минути. Поднесете месото с комбинация от картофи, ориз или варени зеленчуци, но не забравяйте и салатата. Ако харесвате шишчета със зеленчуци, тогава използвайте следната рецепта:
Приготвяне – РЕЦЕПТА 2:
Месото се нарязва на кубчета. Добавете малко олио, подправките и малко червен лук, разбъркайте добре и оставете захлупено в хладилника за няколко часа.
Нарежете чушката и лука на кубчета, а моркова на колелца и ги сварете малко докато омекнат. Нарежете бекона на тънки лентички.
ПОДРЕЖДАНЕ: Върху дървената клечка се слагат чушка, морков, лук, след това месо, увито в бекон, и се повтаря по същия начин до изчерпване на материала.
Така приготвените шишчета се пекат в тиган, най-добре в грил тиган, докато се запекат от двете страни.