4 парчета пилешки гърди (бяло месо)
2 лимона
2 супени лъжици пудра захар
3 супени лъжици соев сос
4 супени лъжици зехтин
250 гр. спанак
1 скилидки чесън
150 гр. пушен бекон или сланина
2 глави червен лук
2 супени лъжици сусам
сол
черен пипер
За марината смесете 2 супени лъжици олио, сока от един лимон, соевия сос и захарта. Нарежете пилешкото на тънки ленти и го мариновайте за 15 минути в хладилника, като от време на време го завъртате в съда. Междувременно сварете спанака в подсолена вода, отцедете и нарежете. Разбъркайте го в тиган с останалото олио и счукания чесън, докато се изпари цялата течност от спанака. След това добавете сол и черен пипер. Подсушете добре пилешкото месо и го нарежете на по-малки парчета. Върху тях разпределете спанака. Завийте месото на рула, набодете ги върху шишче за грил, като редувате пилешкото с парчетата бекон, четвъртинки червен лук и парчета лимон.
Изпечете за 15 минути на барбекю или грил, като поливате от време на време месото с маринатата. Изпечените шишчета посолете със сол и черен пипер и поръсете със сусама.