Пилешко бяло месо в кисело мляко
15 Август 2014
47658
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг бяло пилешко месо, нарязано на шницели
2 чаши кисело мляко
2-3 кисели краставички, нарязани на ивички или кубчета
брашно
сол
Пилешките шницели се изтъняват с чукче, посоляват се и се оставят да престоят. Всяка пържолка се овалва в брашно и се пържи в сгорещено олио. Когато всички пържоли са готови, се връщат в тигана от пърженето добавят се краставичките и киселото мляко.
Тиганът се похлупва с капак, котлонът се изключва и ястието се оставя така още малко на топлия котлон.
Поднася се с печени картофи или задушени зеленчуци.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари