2-3 парчета пилешки гърди
2-3 супени лъжици горчица
малко сол, черен пипер
листа целина
малко кашкавал (настърган)
1 пакетче инстантен гъбен сос
500 мл вода
Първо пилешките гърди се разрязват по дължина, за да бъдат по-тънки. Натрийте ги леко със сол, черен пипер и горчица, поставете отгоре малко масло и ги сложете в тавичка за печене.
Печете около 30 минути, или докато се зачервят. Изпечените пържоли нарежете на малки парчета.
Междувременно пригответе соса: разтворете инстантния сос в 500 мл хладка вода го оставете на огъня 5 минути, или докато се сгъсти.
Щом сосът е готов, добавете нарязаното месо и го оставете вътре няколко минути, за да попие малко от соса.
За гарнитура може да приготвите картофено пюре и да наръсите пилешкото с листа от целина. За разкош настържете отгоре и малко кашкавал.
Забележка: още по-добре е ако приготвите пилешките гърди един ден по-рано - т.е. да ги подправите и намажете с горчица, след което да ги оставите в кутия в хладилника за един ден. По този начин пилешкото ще е още по-сочно и вкусно.