600 гр. бяло пилешко месо
150 гр. печени смлени бадеми
150 гр. царевично брашно
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
малко чесън на прах
4 белтъка
смес от подправки
1 лимон, олио
600 гр. картофи
Пилешкото месо се нарязва на ивици с ширина от 1,5 см. Смесват се смлените бадеми, царевичното брашно, смленият черен пипер, чесъна на прах и миксът от подправки на вкус. Белтъците се разбиват на твърд сняг.
В подходяща тавичка се слага хартия за печене и се поръсва с олио.
Лентите пилешко се потапят в разбитите белтъци, а след това - в приготвената смес от бадеми, и се подреждат върху хартията за печене. Отгоре се поръсват с малко олио и се пекат в предварително загрята фурна на 200 º C, докато се зачервят - около 35 минути.
Картофите се белят и се нарязват на пръчици, след което се запържват в сгорещено олио. Поднасят се като гарнитура.
Пилешките пръчици се поръсват с лимонов сок.