Пилешко Жулиен

вход през zajenata.bg
Пилешко Жулиен
admin
Добавена от: admin
37322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 гр. пилешки пържоли
300 гр. гъби печурки
2 стръкче праз или 2 глави лук
1 скилидка чесън
250 мл доматено пюре
150 мл бяло вино
сол, Вегета, черен пипер, риган - на вкус
За заливане:
2 яйца
300 мл сметана за готвене
250 гр. кашкавал

Първо сварете пържолите около 15-тина минути, като внимавате да не ги преварите, трябва само да омекнат. Преди края на варенето добавете. Ако използвате мариновани гъби, пропуснете посоляването. След това оставете месото да се охлади и го нарежете на кубчета със страна около 1,5 см.

В голяма тенджера запържете нарязания праз/лук, така че да стане стъклен, след това добавете ситно нарязаните печурки и ги пуснете при праза да се запържат и те (15-тина минути). Преди края на пърженето се добавя и ситно нарязаната скилидка чесън. 
Прибавете доматеното пюре и го запържете, докато се поизпари водата, след това добавете виното. Оставете на тих огън, докато се изпари цялата течност и се получи плътен сос. 
Съдържанието изсипете в керамична тава.

В отделен съд разбийте добре яйцата и сметаната и добавете настъргания кашкавал. Посолете леко на вкус. Сместа излейте върху месото в тавата и поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса да се пече 15-20 минути, докато течността се изпари и отгоре се образува коричка. 
Пилешкото се сервира топло и студено, с чаша хубаво бяло вино.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft