Пилешко задушено в гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко задушено в гъбен сос
Пилешко задушено в гъбен сос
admin
Добавена от: admin
33132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. пиле
250 г домати
60 г гъби без пънчета
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с.л. (20 мл) зехтин
черен пипер
сол

Почистеното пиле се нарязва на 8 порции, които се изпържват от двете страни в зехтин. Порциите се изваждат, в останалата мазнина се изпържва ситно нарязаният лук до пожълтяване, прибавят се попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, счуканият чесън, нарязаните на парченца гъби, черен пипер, сол и 2 лъжици гореща вода. Сместа се възварява, прибавят се порциите пиле и се задушава под похлупак 1 час. Поднася се със задушен ориз или картофено пюре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft