Пилешко задушено в гъбен сос
16 Януари 2012
33132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 бр. пиле
250 г домати
60 г гъби без пънчета
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
2 с.л. (20 мл) зехтин
черен пипер
сол
Почистеното пиле се нарязва на 8 порции, които се изпържват от двете страни в зехтин. Порциите се изваждат, в останалата мазнина се изпържва ситно нарязаният лук до пожълтяване, прибавят се попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, счуканият чесън, нарязаните на парченца гъби, черен пипер, сол и 2 лъжици гореща вода. Сместа се възварява, прибавят се порциите пиле и се задушава под похлупак 1 час. Поднася се със задушен ориз или картофено пюре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари