Пилешко задушено с карфиол и сметана
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
24 Февруари 2012
24493
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 бр. пилешки гърди
300 мл. бульон пилешки
250 гр. карфиол
200 мл. бяло вино
50 гр. сметана квасена
30 гр. кашкавал
2 скилидки чесън - стар
1/4 вр. магданоз пресен
50 гр. кромид лук - стар
Запържете в олиото ситино нарязаните лук и чесън, докато омекнат. Добавете пилешкото месо, предварително сварено и нарязано на едри парчета и разбъркайте. Сипетевиното и бульона и оставете да заври. Оставете на тих огън да ври 10 минути. Добавете карфиолa, разделен на млки цветчета и продължете да варите. Варете, докато пилето и карфиолът се сварят напълно. Подправете на вкус със сол и черен пипер, добавете сметаната, кашкавала и магданоза. Похлупете и оставете ястието да се задуши.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари