Един час преди да започнете, нарежете парчетата пиле на кубчета, насолете и напръскайте със зехтин. По този начин месото ще бъде крехко и вкусно.
Нарежете едната половина от главата лук, чесъна и пиперката и сложете нарязаните зеленчуци в блендер. Добавете кърито, чилито и малко сол. Започнете да смилате, като добавяте по малко зехтин, докато получите смес с текстурата на паста. Добавете още малко зехтин, ако смятате, че сместа е прекалено суха.
В загрят предварително дълбок тиган сложете малко зехтин и изсипете приготвената къри паста, добавете и другата половина от нарязаната глава лук. Задушете на тих огън за около 4 минути. Маринованите парчета пилешко прибавете към сместа от къри, зеленчуци и подправки и оставете да се задушават. В 50 мл вряща вода разтворете едната половина от бульона и ½ супена лъжица брашно и хубаво разбъркайте, за да не се получат бучки. Добавете постепенно тази смес в съда при соса и пилето и хубаво разбъркайте, докато се поеме от соса. Ако сосът ви се стори недостатъчно гъст, добавете още малко брашно, разтворено във вода. Варете ястието още 20 минути, като от време на време проверявате дали месото е сварено и разбърквате.
Готовото ястие поднесете със сварен предварително ориз.