0,500 кг пилешко месо
2 глави лук
100 г орехи
100 г фъстъци
300 г червени пиперки
2-3 люти чушки на вкус
200 г лютеница (или доматено пюре)
30 г сусам
3 с. л. захар
вегета, олио, сол на вкус
50 г галета
Пилето се вари заедно със сол и половин глава ситно нарязан лук. Бульонът се отделя. Останалият лук се нарязва на ситно и се пържи заедно с предварително смлените ядки. Прибавя се лютеницата и се оставя малко да ври на бавен огън. Добавя се 0,5 л бульон, заедно с предварително смлените (или счукани в хаванче) и попарени чушки. Подправя се със сол, захар и вегета. Ястието се вари още 10-15 минути и се прибавя галетата. След още 5-10 минути е готово и към него се прибавя пилешкото месо. Сервира се с гарнитура от варен ориз .