8 пилешки бутчета
1 голяма глава лук (нарязана на кръгчета)
125г гъби (нарязана на тънки филийки)
дафинов лист
1 червена чушка (нарязана на кръгчета)
За салцата:
кората и сока на един лимон
1/2 червена чушка (нарязана на кръгчета)
4 червени люти чушки (нарязани на кръгчета) – по желание
1 супена лъжица олио
Приготвяне на салца Пеперони:
В малка тенджера смесваме лимоновия сок, лимоновите кори, чушките (лютите и червените). Похлупваме тенджерата и оставяме сместа да поври 15 минути. Пускаме през блендер сместа и подправяме салцата с олио и сол на вкус.
Приготвяне на пилето:
В широк тиган препържваме пилето в три супени лъжици олио до леко почервеняване. Прибавяме лука и гъбите и ги пържим за около 5 минути. Подправяме с дафинов лист и заливаме с една чаша вода. Прибавяме и една лъжица от готовата салца. Похлупваме тигана и оставяме сместа на бавен огън за 20 минути
Прибавяме чушката и продължаваме готвенето за още 15-20 минути.
Сервираме пилето в топла чиния, залято със салца и гарнирано с ориз.