Пилешко рагу в сос от сирене
7 Май 2012
5538
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
350 г печено или варено месо от пиле (или пуйка)
50 г масло
2 лъжици брашно
300 г прясно мляко
4 лъжици сметана
4 лъжици бульон от дреболиите
3 лъжици сирене
1 лъжица галета
индийско орехче
черен пипер
сол
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с прясното мляко и сваряваме. Прибавяме сметаната, бульона, сол и подправките и варим 20 минути на водна баня. Прибавяме по-голямата част от настърганото сирене и го оставяме да се разтопи в соса. Поставяме част от соса в тавичка за печене, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме със останалия сос и поръсваме останалото сирене и галета. Печем в слаба бурна около 15 минути и след това 2 минути под грил.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари