Пилешко ризото с пармезан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко ризото с пармезан
Пилешко ризото с пармезан
admin
Добавена от: admin
22170
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1ч.ч. ориз
400г пилешко
2с.л. краве масло
1ч.л. сол
4- 5 листа пресен босилек
1ч.ч. настърган пармезан

Оризът се накисва в купичка с вода. Пилешкото се реже на кубчета. Слага се в тенджера. Наливат се 2ч.ч. вода и съдът се поставя на включен котлон. Месото се вари така 30 минути. После се изваждат мръвките в чиния, а бульонът се прецежда. Взема се по- дълбок тиган с похлупак. Слагат се 2с.л. краве масло и сол на вкус. Съдът се поставя на загрят котлон. Най- напред се запържва оризът за 5 минути. После се добавят късчетата месо. Слага се 3ч.ч. прецеден бульон. При необходимост се поръсва сол. Тиганът се похлупва. Ризотото се готви на слаб огън 50 минути. После се оттегля. Отхлупва се и се разпределя в 4 чинии. Всяка порция се поръсва със ситно нарязан босилек и настърган пармезан.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft