пилешки гърди - 4 големи филета (половинки)
бяло вино - около 3/4 ч.ч. сухо бяло вино
лимонов сок - 2 с.л.
чесън - 2 скилидки
дижонска горчица - 2 ч.л.
мед - 1 ч.л. (или захар)
зехтин - 1 с.л. (или олио)
черен пипер
сол
бекон - 8 резена или шунка
кисели краставички - на дребни кубчета
царевица - от консерва или сварена
гъби - 50 гр. консервирани или задушени, нарязани на дребно
магданоз - ситно нарязан
босилек (или сух)
Разрежете филетата през средата като лист и изтънете с чук за месо. Смесете лимоновия сок, чесъна, горчицата, меда, солта и черния пипер, със сместа намажете филетата (от двете страни). Оставете да се мариноват за 20-на минути.
Смесете нарязаните на дребно гъби, краставички, пипер, царевица, магданоз и босилек. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
Върху пилешкото филе поставете 2 резена бекон (или шунка), част от зеленчуковата смес и завийте на руло. Закрепете с клечки за зъби или вържете с бял конец.
Запържете рулцата до побеляване (от всички страни) в предварително загрят зехтин(олио). Наредете в огнеупорен съд, залейте с виното, захлупете съда и печете в предварително загрята до 200 градуса фурна около 40 мин.
По желание рулцата могат да се панират в яйце и галета, или яйце и картофено пюре на прах.