300 г пилешко филе
50 г бекон
30 г синьо сирене
3 сушени смокини
1 скилидка чесън
10 лешника
2 с.л. течна сметана
1 с.л. бяло вино
1 с.л. брашно
1 стрък зелен лук
сол
черен пипер
Време: 35 минути
Филето (300 г) се разрязва с остър нож през средата така, че да се получат два тънки пласта месо. Те се начукват, за да станат още по-тънки - не повече от 5 мм. Сушените смокини (3 бр) се кипват във виното (1 с.л.) и щом изстинат, се нарязват на малки парченца. Върху половинките от филето се слагат смокини, счукани лешници (10 бр) и натрошено синьо сирене (30 г). Оформят се рула. Резените бекон (50 г) се нареждат със застъпване един до друг. Върху тях се слага рулото и се увива в тях. Фиксира се с клечки за зъби. Пече се на фурна до пълна готовност. През това време се приготвя сос. Използваното вече вино се кипва отново. В него се слагат неупотребените парченца смокини, размитото във вода брашно (1 с.л.) и сметаната (2 с.л.). Овкусява се със сол и черен пипер, както и със счукан чесън (1 скилидка). Ври, докато се сгъсти. Рулата се поднасят върху сос, поръсени с натрошени лешници и нарязани перца зелен лук (1 стрък).