Това е една невероятна рецепта за тънко начукани пилешки гърди, напълнени с бекон, лук и пармезан, навити, изпечени и сервирани със сметанов бял сос. Звучи много вкусно нали? Ако сте фен на рулото с месо, това е една рецепта, която не трябва да пропускате.
Продукти:
4 глави лук, тънко нарязан
10 резена бекон (около 220 гр.)
4 пилешки гърди (около 200 гр.
Прясно смлян черен пипер с малко лимонова кора
6 с.л. настърган пармезан
1 с.л. зехтин
1 скилидка смлян чесън
1/3 чаша бяло вино
2 с.л. обезсолено масло
1 и 1/2 с.л. брашно
1 и 1/4 чаши пилешки бульон
1/4 чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Работете на партиди, като първо запържите бекона в огнеупорен тиган, докато покафенее, но остане хрупкав. След като приготвите бекона го сложете върху кухненска хартия, за да прецедите мазнината. Запържете лука в същия тиган с останалата мазнина от бекона, докато омекне. Прехвърлете лука в малка купичка, като използате решетъчна лъжица, за да може да оставите мазнината в тигана. Загрейте фурната на 150 градуса по Целзий.
Поставете всяка половинка на пилешките гърди между две найлончета. Начукайте пилешките гърди, като използвате гладката страна на чука до дебелина 3 мм. След това махнете найлончетата от двете страни на пилешките гърди. Поръсете бонфилетата със сол, черен пипер и малко лимонова кора. Поставете 2-3 надлъжно нарязани резенчета бекон в средата на пилешките гърди. Добавете лук и пармезан. Използвайте найлонче за да завиете на руло всяко едно парче от пилешките гъдри и увийте добре крайщата им за да не изтече сместа. Може да използвате клечки за зъби, за да прикрепите крайщата на рулото.
Добавете една с.л. зехтин към останата мазнина в тигана и загрейте до средно висока температура. Запържете пилешките ролца от всяка една страна, за около 5 мин общо. Прехвърлете огнеупорния тиган в средата на фурната и запечете за около 20-25 минути.
Прехвърлете готовите пилешки ролца в чиния и покрийте с фолио, за да ги запазите топли. Излейте останалата мазнина от тигана. Загрейте тигана на средно висока температура, добавете виното и отстранете остатъците от гърдите по дъното от тигана, като използвате дървена шпатула. Оставете виното на котлона, докато количеството му намелее до 1 с.л. Добавете чесъна и маслото. Запържете сместа на ниска температура за около минута. Добавете брашното и бъркайте за още една минута. Добавете бульона и сметана и оставете сместа да заври, като бъркате постоянно. Варете соса за около 2 минути. След като соса е готов го прецедете през фино сито в малка тенджера. Махнете клечките от пилешките ролца и нарежете ролцата на парченца по около 1 -1,5 см. Добавете от соса върху всяко едно от парченцата, като използвате лъжица. След това сте готови да сервирате ястието.