1 пакет многолистно тесто
2 бр. пилешки гърди
3 резена бекон
300 г изчистен спанак
300 г гъби
1 кафена чашка настърган кашкавал
1 глава лук
100 мл заквасена сметана
2 супени лъжици горчица
1 жълтък
50 г масло
сол и черен пипер
Измийте добре спанака и гъбите. Нарежете спанака на едро, а гъбите на тънки резени. Обелете и нарежете лука на тънко. В дълбок тиган разтопете маслото и сложете гъбите, лука и спанака да се задушават 15 минути на слаб огън.
Разрежете пилешките гърди на две, така че да получите 6 тънки шницела. Запържете ги леко от двете страни. Подправете ги със сол и черен пипер. Оставете настрани.
Нарежете бекона на малки кубчета и ги прибавете към зеленчуците. Добавете и сметаната. Посолете със сол и черен пипер. Оставете сместа да къкри още 10 минути, като разбърквате периодично.
Разстелете тестото на голяма кора. Намажете я с горчицата, разпределете в средата половината зеленчукова смес и поръсете с кашкавала. Подредете отгоре пилешките шницели и върху тях сипете останалата зеленчукова смес.
Прихлупете тестото и залепете краищата с малко вода.
Намажете с жълтъка, разбит с малко вода.
Печете около 1 час във фурната, на 180 градуса.
Изчакайте да поизстине и нарежете на дебели резени.