4 по-големи пилешки филета (половинки), без кожа и кости
1 1/2 ч.ч. нарязани на едро вишни
1/4 ч.ч. нарязан на дребно лук
1/2 ч.л. сол (или на вкус)
1/2 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
3 с.л. зехтин
1 с.л. бял винен оцет
1 1/2 ч.л. чеснова сол (чесън на прах)
1 ч.л. счукан черен пипер (не смлян)
Смесете вишните, лука, мащерката и солта и объркайте добре. Направете разрез във всяко филе и напълнете със сместа. Забодете с клечки за зъби или метални шишчета. Поставете в подходящ съд и залейте с предварително смесените зехтин, оцет, чеснова сол и черен пипер и мариновайте за половин час в хладилника.
Изпечете на предварително загрят грил, като отвреме на време мажете с маринатата.
(Може да приготвите и във фурна - печете в предварително загрята фурна до 200 градуса около 15-20 минути. )