700 гр. кайсии, изчистени от костилките и накъсани на малки парченца
1/4 чаша захар
2 с.л. ябълков оцет
900 гр. пилешки гърди без кожа, нарязани на малки парченца
Сол
1 с.л. несолено масло
3 с.л. зехтин
1 нарязан на ситно лук
2 чаши пилешки бульон
1 с.л. прясно нарязан розмарин
1 ч.л. канела
2 с.л. сос Табаско или друг пикантен сос
Черен пипер
Поставете накъсаните на малки парченца кайсии в голяма купа. Добавете захарта и оцета. Оставете кайсиите така, докато приготвите пилето. Сложете една с.л. масло и една с.л. зехтин в голям тиган на средно висока температура. Запържете пилешките парченца на няколко пъти, като не препълвате тигана. Докато пилето се пържи, добавяйте сол към него. Когато изпържите всички пилешки парченца, ги извадете от тигана и ги сложете в отделна купа. Добавете останалата една с.л. зехтин в тигана и запържете лука, докато покафенее. С дървена шпатула премахнете остатъците от пилешките парченца по тигана. След като запържите лука, добавете пилешкия бульон и намалете котлона до средна температура. Сложете 2/3 от кайсиите в кухненски робот, заедно с отделения от тях сос и ги пасирайте на пюре. Добавете полученото пюре в тигана с пилешкия бульон и лука. Добавете канелата, розмарина и соса Табаско, както и малко сол на вкус. Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и я оставете да къкри за около 10-20 минути.
Когато сосът е готов, добавете пилешките парченца и останала част от кайсиите в тигана и бъркайте в продължение на 5 минути.
Поднася се топло с гарнитура от варен ориз.