Все пак, повечето ни ястия са съобразени с принципите на правилното и здравословно хранене . Въпреки това, здравният гуру, може правилно да ме коригира, казва, че няма абсолютно никаква вредна храна, ако знаете мярката и я използвате от време на време, а не през цялото време.
Днешната рецепта е още една маневра в посока на здравословна домашна храна (бележка, а не нискокалорична). Основната съставка е пилето! Най-полезното пилешко филе ще стане сочно и ще придобие неописуемо ярък вкус, ако се приготви в този необичаен сос.
Препоръки относно съставките . За марината, използвайте горчица с умерена острота, мед- вземете с мек вкус: липов, пчелен или акациев. Сметаната няма нужда да е повече от 15-20%.
съставки
Чесън 2 скилидки
мед 3 супени лъжици
горчица 3 супени лъжици
Зехтин 1 супена лъжица
Пилешко филе 800 g
бекон 100 g
сметана 200 ml
сол на вкус
магданоз на вкус
подготовка
Пригответе марината. Нарежете беления чесън, добавете мед, горчица, зехтин, сол на вкус и разбъркайте добре. Изсипете марината върху приготвеното пилешко филе, оставете за поне един час, може да пренощува.
Филийките с бекон запържете и сложете върху хартиена кърпа, която да попие мазнините.
Запържете пилешкото филе върху мазнината, която се е отделила от бекона (4 минути от двете страни). Налейте марината и сметаната. Оставете да къкри 15 минути. Сервирайте, поръсете с филийки бекон и нарязан магданоз.
Сега си представете как това ароматно чудо (можете да направите в тигана) Да, това е прекрасна вечеря! Споделете с приятелите си, нека и те хапнат нещо вкусно!