Ние сме свикнали да правим такива интересни комбинации на месо с тесто за сладкиши. Но това е толкова вкусно! Сокът се абсорбира в тестото и пълнежа, а горните слоеве остават хрупкави създавайки приятен контраст . И в комбинация с пикантен спанак и кашкавал - просто божествено!
За пълнене можете да изберете други подправки по ваш вкус, както и плодове или цитрусови плодове .
съставки
Пилешко филе 500 g
бутер тесто 250 g
спанак 0,5 кг
Чесънът 2-3 скилидки
сол на вкус
Черен пипер на вкус
риган 1-2 Чл. л.
кашкавал 70 g
масло 2 супени лъжици
подготовка
Загрейте маслото, леко запържете спанака, добавете нарязания чесън, солта и черния пипер.
Направете малки джобовете на филетата както е показано на снимката
Разделете тестото на половина, поставете месото в средата на всяка част. Изрежете свободни ръбове в ленти с дебелина до 1 см.
Сложете спанак в джобовете. Сол, подправки на месото, сложете на върха кашкавал или топено сирене. Опаковайте месото в тестото, припокривайки лентите. Поставете в съда за печене или в тава за печене, покрита с пергамент. Печете на 200 градуса 40-45 минути.
Сервирайте готвеното месо с гарнитура - оризът или картофите са най-добри. Можете да добавите само зеленчукова салата. Не забравяйте да готвите това сочно месо и да споделите рецептата си с приятели!