Пилешкото приготвено по този начин става по- добро от това в елитен ресторант, направо такава вкусотия не сте яли

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пилешкото приготвено по този начин става по- добро от това в елитен ресторант, направо такава вкусотия не сте яли
Пилешкото приготвено по този начин става по- добро от това в елитен ресторант, направо такава...
12440
Пилешкото приготвено по този начин става по- добро от това в елитен ресторант, направо такава вкусотия не сте яли
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето във фолио е лесен и удобен начин, чрез който можете да направите вкусно месото- без значение дали е пилешко, риба или свинско. Днес ще ви предложим печене на пилешки гърди във фолио.

пилешко месо

Пликът от фолио ще се погрижи месото да остане сочно и крехко. Подправките и чесънът ще придадат пикантен вкус на месото. Пилешките гърди, изпечени във фолио ,ще ви станат любими, сигурни сме.

пилешко месо

Пилешки гърди във фолио

 

СЪСТАВКИ

500 г пилешко филе
2 скилидки чесън
2 супени лъжици. растително масло
сол и пипер на вкус
хмел и червен пипер на вкус
5 грама настъргана портокалова кора (по ваш избор)

 

ПОДГОТОВКА

Поръсете пилешки гърди с любимите си подправки, пипер и сол на вкус. 
пилешко месо
Изсипете растителното олио върху месото и разтрийте подправките с масло върху повърхността.
пилешко месо
Нарежете чесъна на малки резени и го разстилайте равномерно върху пилешкото филе.

Покрийте филето с чиния и оставете в марината за 1 час в хладилника.
Междувременно подгответе фурната на 200 градуса.
Сложете подправените гърди обвити във фолио, така че течността да не изтича от тях при печене.

Поставете месото във фолиото в огнеупорна форма и изпратете за 30-35 минути в предварително загрятата фурна. 

пилешко месо
След това извадете пилето от фурната, разгънете  фолиото и оценете степента на готовност на месото. Любителите на червената кора могат да изпратят пилето за още 10 минути във фурната, без да покриват с фолио.

За аромат можете да добавите малко кора от портокал към гърдите. 
пилешко месо

Оставете филетата да постоят още 10 минути в охладената фурна и сервирайте на масата.
пилешко месо
Пилешки гърди в фолио са готови. Бон апетит!

 

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Добавете малко портокалов сок и сметана към сока, останал след печене, и след това загрейте всичко на огъня. Полученият оригинален сос ще подчертае вкуса на пилешкото филе.

В същото време с гърдите могат да бъде приготвена и лека зеленчукова гарнитура. Просто добавете някои зеленчуци на дъното на бъдещия плик и поставете гърдите на върха.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft