Печенето във фолио е лесен и удобен начин, чрез който можете да направите вкусно месото- без значение дали е пилешко, риба или свинско. Днес ще ви предложим печене на пилешки гърди във фолио.
Пликът от фолио ще се погрижи месото да остане сочно и крехко. Подправките и чесънът ще придадат пикантен вкус на месото. Пилешките гърди, изпечени във фолио ,ще ви станат любими, сигурни сме.
Пилешки гърди във фолио
СЪСТАВКИ
500 г пилешко филе
2 скилидки чесън
2 супени лъжици. растително масло
сол и пипер на вкус
хмел и червен пипер на вкус
5 грама настъргана портокалова кора (по ваш избор)
ПОДГОТОВКА
Поръсете пилешки гърди с любимите си подправки, пипер и сол на вкус.
Изсипете растителното олио върху месото и разтрийте подправките с масло върху повърхността.
Нарежете чесъна на малки резени и го разстилайте равномерно върху пилешкото филе.
Междувременно подгответе фурната на 200 градуса.
Сложете подправените гърди обвити във фолио, така че течността да не изтича от тях при печене.
Поставете месото във фолиото в огнеупорна форма и изпратете за 30-35 минути в предварително загрятата фурна.
След това извадете пилето от фурната, разгънете фолиото и оценете степента на готовност на месото. Любителите на червената кора могат да изпратят пилето за още 10 минути във фурната, без да покриват с фолио.
За аромат можете да добавите малко кора от портокал към гърдите.
Оставете филетата да постоят още 10 минути в охладената фурна и сервирайте на масата.
Пилешки гърди в фолио са готови. Бон апетит!
РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
Добавете малко портокалов сок и сметана към сока, останал след печене, и след това загрейте всичко на огъня. Полученият оригинален сос ще подчертае вкуса на пилешкото филе.
В същото време с гърдите могат да бъде приготвена и лека зеленчукова гарнитура. Просто добавете някои зеленчуци на дъното на бъдещия плик и поставете гърдите на върха.