Подготовката на пилешка гърди изглежда като много проста задачка, но всъщност месото е сухо и не допада на всички на вкус. Затова ви предлагаме да забравите за обичайните рецепти, особено за традиционните пилешки гърди. Те са вкусни, не спорим затова, но не са подходящи, когато искате да изненадате с кулинарните си умения някой- прекалено просто седят на масата.
За пълненето на рулцата, които ще ви научим сега се нуждаете от сирене, копър и чесън. Много извара ще направи ролките ужасно вкусни. Препоръчваме ви да опитате само със сирене и едва тогава да решите дали е подходяща изварата. Не обичате копър? Заменете го с други зелени подправки. Първо, изпържете, след това изпечете - това е лесно .
Съставките
Пилешко филе 0,5 кг
кашкавал 150 грама
чесън 2 скилидки
майонеза 4 супени лъжици
копър 1 стрък
сол на вкус
черен пипер на вкус
слънчогледово масло 3 супени лъжици
Подготовка
Нарежете пилешкото филе, за да получите по-тънки пържолки.
Настъргайте кашкавала (100 гр.). Нарежете копъра, както и пресовайте скилидките чесън. Смесете тези съставки.
Поставете кашкавала върху парчето месо. Сгънете на руло. Завъртете така, че да се получи плътно руло и захванете с клечка за зъби
Загрейте олиото в тиган. Изпържете за 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в съда за печене. Намажете с майонеза, поръсвайте с настъргания кашкавал (останалите 50 грама). Печете в предварително загрята фурна на 180 ° С за още 20 минути.
Добавете някой друг домат или пък сос, лека салата и няколко филийки хляб - и сте готови да изненадате семейството и гостите си. Да, определено си заслужава да купите пилешки гърди още днес и да пробвате!