Всеки път, когато трябва да пека месо, не знам какво правя, но в крайна сметка все се спирам на пилето. Не ме разбирайте погрешно, филетата от свинско и телешко, домашно приготвени са много вкусни, но във фурната всички усилия изчезнат: месото винаги е толкова сухо, че накрая трябва да му излея половин кутия кетчуп или някакъв сос, за да може да се преглъща. А сега знам как да приготвя пилешките гърди със сирена във фурната и да станат мозъче. И ви съветваме да пробвате тази рецепта, сигурни сме, че ще ви хареса.
Две са правилните сирена за пилето- моцарела и чедър - най-доброто, което може да се направи за вечеря. Чедърът се топи и покрива месото със специална коричка, а моцарелата при топене попива всяко парче месо и така то става изключително сочно.
съставки
Пилешко филе 900 g
моркови 2 броя
лук 1 брой
Яйце 2 броя
Чедар 100 g
моцарела 100 g
копър 1 стрък
сусам 2 ч. Л.
червен пипер на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Слънчогледово масло 2 супени лъжици
подготовка
Настържете обелените моркови. Нарежете лука. Запържете зеленчуците в слънчогледовото масло.
Нарежете пилешкото филе на тънки филийки. Покрийте парчетата с фолио и начукайте от двете страни.
Разбийте яйцата с червен пипер. Моцарелата и чедър се нарязват на тънки филийки. Нарежете на ситно копъра.
Намажете формата, в която ще печете месото със слънчогледово масло. Поставете на дъното на формата парче филе. Сол и пипер и намажете със сместа от яйцата
Поставете пържения лук и морковите в центъра, оставяйки място по ръбовете, както и копъра. Поставете чедърът отгоре (моцарелата за следващия слой).
Повторете слоевете, докато не наредите цялото месо. Не забравяйте да сменяте сиренето на всеки ред. Горният слой трябва да бъде покрит с филе.
Намжете горния слой с яйце, поръсете със сусам. Запечете пилешките гърди със сирене във фурната в продължение на 45 минути при 180 ° C
Нарежете блюдото на порции, докато е още горещо, и сервирайте. Тава ястие може да бъде пълен заместител на печено свинско или говеждо месо. Да, и печенето ще отнеме половината от времето, което ще ви трябва за останалите видове меса и в резултат на това винаги можете да сте 100% сигурни, че ще имате изумително вкусно ястие на масата.
Пригответе пилешките гърди, изпечени във фурна със сирене, и разкажете на гостите за новата рецепта.