Пирог с кайма

вход през zajenata.bg
Пирог с кайма
admin
Добавена от: admin
21581
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 с.л. масло
1 глава лук
10-15 бр. гъби
2 скилидки чесън
700 г кайма
магданоз
риган, кимион, сол, черен пипер, чубрица - на вкус
2 с.л. зехтин
250 гр. готово тесто (за хляб, пица)
2 яйца
3 с.л. прясно мляко
4-5 с.л. доматено пюре/лютеница
1 ч.ч. настърган кашкавал/сирене
 

Маслото се сгорещява в дълбок тиган, след което в него се пускат нарязаните лук и чесън, накълцаните дребно гъби и сместа се задушава добре до омекване (лукът трябва да стане приятно златист на цвят). Каймата се обърква с подправките и се добавя към сместа в тигана, като се бърка с решетъчна лъжица, така че да се надроби на възможно по-малки парченца. Запържва се, докато покафенее добре. През това време фурната се загрява на 180 С. Приготвя се кръгла тавичка или форма за пай, дъното и стените на която се намазват с мазнина. Тестото се разстила така, че да обхване дъното и стените на формата и да образува гнездо. В него се изсипва готовата плънка. Отделно яйцата се разбиват с млякото и по-голяма част от кашкавала, като се добавят подправки на вкус - черен пипер, чубрица, риган. Млечната смес се изсипва равномерно върху каймата, така че да се разпредели добре (може да разклатите тавичката добре във всички посоки). Пирогът се пъха в загрятата фурна и се пече около 30-40 минути, като малко преди да е готов, се изважда и намазва с доматеното пюре (лютеницата) и се поръсва с останалия кашкавал. Допича се до готовност. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft