За тестото:
200 г брашно
1 пакетче (125 г) краве масло
1/2 супена лъжица сол
щипка настъргано индийско орехче
За плънката:
500 г бяло пилешко месо
200 г гъби
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици стафиди
2 глави кромид лук
1/2 чаена чаша пилешки бульон
2 супени лъжици олио
червен пипер
смлян черен пипер
Замесете тесто от брашното, омекналото масло, солта и индийското орехче. Оставете го 2-3 часа в хладилника, за да се стегне. Нарежете пилешкото месо на ситно и го сложете да се пържи в олиото. Прибавете ситно нарязания лук. Като се позапържи сместа, налейте бульона и варете около 20 минути. После прибавете ситно нарязаните гъби, стафидите, сметаната, черния и червения пипер. Извадете тестото от хладилника, отделете 1/3 от него, а останалото разстелете в тавичка или форма за пай. Върху тестото разпределете плънката. Отаналата 1/3 част от тестото разточете на тънък кръг, с който да покриете пилешката плънка. Може и да нарежете разточеното тесто на лентички и да оформите решетка от тях върху плънката. Печете пирога в предварително загрята умерена фурна до зачервяване.