Пирог с пиле

вход през zajenata.bg
Пирог с пиле
admin
Добавена от: admin
19635
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
200 г брашно
1 пакетче (125 г) краве масло
1/2 супена лъжица сол
щипка настъргано индийско орехче
За плънката:
500 г бяло пилешко месо
200 г гъби
2 супени лъжици сметана
2 супени лъжици стафиди
2 глави кромид лук
1/2 чаена чаша пи­лешки бульон
2 супени лъжици олио
червен пипер
смлян черен пипер

Замесете тесто от браш­ното, омекналото масло, солта и ин­дийското орехче. Оставете го 2-3 часа в хладилника, за да се стегне. Нарежете пилешкото месо на сит­но и го сложете да се пържи в оли­ото. Прибавете ситно нарязания лук. Като се позапържи сместа, налейте бульона и варете около 20 минути. После прибавете ситно нарязаните гъ­би, стафидите, сметаната, черния и червения пипер. Извадете тестото от хладилника, от­делете 1/3 от него, а останалото раз­стелете в тавичка или форма за пай. Върху тес­тото разпределете плънката. Отаналата 1/3 част от тестото разточете на тънък кръг, с който да покриете пилешката плънка. Може и да нарежете разточеното тесто на лентички и да оформите решетка от тях върху плънката. Печете пирога в предвари­телно загрята умерена фурна до за­червяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft