Пирожки с месна плънка

вход през zajenata.bg
Пирожки с месна плънка
admin
Добавена от: admin
4591
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 г шилешко месо

2 глави кромид
по 2 клонки кориандър и рoзмарин
3 с. л. масло
сол
пипер
2 с. л. настъргано сирене Пармезан
6 с. л. зехтин
450 г бутертесто
4 яйца

Месото се накълцва на ситно или се смила. Кромидът се обелва и настъргва ситно.  Измитите зелени подправки се нарязват на дребно.  Кромидът се пържи до прозрачност в маслото 2-3 минути.  Прибавя се месото и се пържи, като от време на време се разбърква, докато стане на трохи.  Дръпва се от огъня, поръсва се със сол и пипер, прибавят се зелените подправки и настърганото сирене и се разбърква.  Тестото се разточва тънко на 4 кори с размери 15х15 см, намазват се със зехтин от двете страни, сгъват се наполовина по диагонал и отново се разгъват.  В едната половина се поставя на купчинка част от плънката, в нея се прави вдлъбнатинка и се чуква по 1 яйце.  Покрива се другата половина и краищата се прищипват.  Бриките са запичат по 5 минути от двете страни до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft