![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Замесва се тесто с хладкото мляко и всички останали съставки. В зависимост от брашното може да ползвате малко повече или по-малко мляко, но тестото, което ще замесите, трябва да бъде средно меко. Оставете го да втаса.
Втасалото тесто премесете и разделете на около 20-40 топки, в зависимост от размера на пирожките, които искате да направите. Всяко топче разточете на овална форма, след което в средата поставете от плънката и навийте на руло. Можете да оформите и като възглавнички, ако искате.
Оваляйте пирожките първо в разбитите белтъци, след това - в галетата. Оставете ги да втасат още 10-15 минути. Загрейте олиото, но не на много силен огън, за да не загорят пирожките, след което ги пускайте да се пържат. Завъртайте ги при пърженето, за да се зачервят добре от всички страни, след което извадете с решетъчна лъжица и ги поставете върху салфетка да се отцедят от мазнината.