Ако имате картофено пюре, останало от предишния ден, това е голям късмет. Всъщност от студените картофи, които никой не иска да яде повече, можете да приготвите наистина достойно ястие само за половин час. Не вярвате? Опитайте се да направите кюфтета с картофено пюре във фурната .
Всичко, което трябва да направите, е да отделите няколко минути за приготвяне на съставките, а след това просто изчакайте, докато кюфтета се изпекат във фурната.
Съставки
Картофи 600 g
Лук 230 g
Чесън 4 скилидки
яйце 1
Пшенично брашно 2 с.л.
копър 1 връзка
Слънчогледово олио 2 с.л.
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Направете картофено пюре или изпозлвайте останало от миналия ден примерно. Нарежете пресен копър на ситно
Нарежете лукът на кубчета и ги запържете до златисто кафяво в растително масло. Добавете лукът към картофите, подправете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре сместа.
Към пюрето добавете 1 яйце и 2 супени лъжици брашно. Разбъркайте всичко добре
Сложете картофеното пюре върху лист за печене и със супена лъжица леко изравнете. Не забравяйте да намажете пергамента с растително масло, така че кюфтета да не залепнат
Печете картофените кюфтета във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 15-20 минути до златисто кафяво и хрупкава коричка. Приятен апетит.
Много е важно да изберете добра хартия за печене, така че кюфтета да не залепват. Можете да ги приготвите и в тиган с малко растително масло. Картофените кюфтета вървят добре с различни сосове и месни ястия, а също така би било хубаво да приготвите салата от пресни зеленчуци за тях. Хареса ли ви тази проста рецепта?