Писна ми да ям обичайните картофи- пържени или варени, затова тази рецепта ми хареса

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писна ми да ям обичайните картофи- пържени или варени, затова тази рецепта ми хареса
Писна ми да ям обичайните картофи- пържени или варени, затова тази рецепта ми хареса
17454
Писна ми да ям обичайните картофи- пържени или варени, затова тази рецепта ми хареса
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Наскоро съпругът ми имаше рожден ден и реших да поканя няколко от най-близките си приятели. Масата беше проста: филийки, няколко вида мезета , две салати и основно ястие. Но все пак успях да изненадам гостите. В края на вечерта всички искаха да знаят рецептата за картофените ми гъби .

Трудно е да се досетите  от какво е направено мезето. Още по-трудно е да разберете как да му придадете желаната форма. Всъщност е лесно като обстрелването на круши. Ще ви трябва обикновена стъклена бутилка. Няколко минути - и картофеното предястие е готово. Опитай отново!

 

Съставки

Картофи 700 гр

Сол 0,5 ч.л.

Нишесте 4 с.л.

Слънчогледово олио 50 гр

Масло 20 гр

Люти чушки 0,5 бр.

Лък 1 бр

Чесън 3 скилидки

Терияки сос 2 с.л. 

Ябълков оцет 2 с.л. 

Соев сос 100 мл

Копър на вкус

 

Подготовка

Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода, докато омекнат. Отцедете и пасирайте картофите с мачкане. След това добавете нишестето и разбъркайте, докато сместа се събере на топка.


Разделете полученото тесто на малки парченца и направете от тях топки. Вземете празна стъклена бутилка и внимателно натиснете върху всяко топче. Трябва да заприличат на гъби


Нарежете лука, чесъна и пипер на ситно. Загрейте тиган със слънчоглед и масло, добавете зеленчуци и задушете за 2 минути.


Изсипете сосовете и оцета в тигана, добавете картофените гъби и ги запържете от всяка страна за 5 минути. Поставете предястието в чиния, залейте със соса и поръсете с накълцани подправки

Визуално предястие от картофи прилича на пържени гъби. Но вкусът е много по-интересен. Картофените гъби могат да се използват и като декорация за други ястия. Ще се окаже много оригинално и вкусно!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft