Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко – меки като душичка: Правят се много лесно и със сигурност ще ви се получат.
Има много рецепти за малки, солени мъфини, но тази използва царевично брашно, което именно им придава характерния "златен" цвят. Запишете си тази рецепта, защото е много лесна и проста.
Солени мъфини с кашкавал и кисело мляко
Продукти:
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка сол
- 200 мл кисело мляко
- 100 мл олио
- 6 супени лъжици царевичен грис
- 6 супени лъжици пшенично брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 200 г кашкавал (сирене/извара)
Приготвяне:
В дълбока купа добавете съставките в посочения по-горе ред и разбъркайте сместа. Първо счупете яйцата в дълбока купа и ги разбийте на ръка с една чаена лъжичка сол.
След това добавете една чаша течно кисело мляко, разбъркайте и добавете половин чаша растително масло. След като смесите течните съставки, започнете да добавяте сухите съставки: бялото и царевичното брашно, както и едно покатче бакпулвер.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Когато получите хомогенна, гладка смес без бучки, добавете 200 г настърган кашкавал (или сирене/извара). Разбъркайте отново, за да се комбинират. Намажете формичките с олио и ги напълнете със сместа, но не догоре, тъй като при печенето леко ще се надигнат.
Снимка: YouTube
Печете ги в предварително загрята фурна за 30 минути на 180°C.
Снимка: YouTube
Оставете мъфините леко да се охладят, след което внимателно ги извадете от формите. Вкусни са както топли, така и студени и можете да ги сервирате за закуска или като лека закуска.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube