Писнало ви е да ядете картофите по традиционен начин: Картофени кашкавалки - води до пристрастяване!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Писнало ви е да ядете картофите по традиционен начин: Картофени кашкавалки - води до пристрастяване!
Писнало ви е да ядете картофите по традиционен начин: Картофени кашкавалки - води до пристрастяване!
617291
Писнало ви е да ядете картофите по традиционен начин: Картофени кашкавалки - води до пристрастяване!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

200 грама картофи (1 голям)

130 грама масло

120 грама кашкавал

250 грама брашно

Начин на приготвяне:

Извадете предварително маслото от хладилника, за да се размекне на стайна температура.

Обелете картофа и го разрежете на 4 части, сварете до готовност.

Настържете кашкавала с помощта на едро ренде.

Отцедете водата от готовите картофи, намачкайте ги, добавете малко от маслото и разбъркайте.

Останалото масло смесете в съд с брашното и кашкавала. От брашното сложете около 200 грама.

След това добавете топлото картофено пюре, замесете тесто първо с лъжица, а после с ръце.

Прибавяйте последователно останалото брашно. Тестото ще се получи еластично и меко, лесно за работа с него.

Разточете пласт с дебелина около 7 милиметра и нарежете на правоъгълници и/или кръгчета (използвайте чаша). Подредете ги в тава и направете дупки по повърхността им с помощта на вилица.

Изпечете във фурната при 180 градуса в продължение на 20 минути.

 

Добър апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft