Писюр пиде от баба

вход през zajenata.bg
Писюр пиде от баба
admin
Добавена от: admin
17211
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 яйца
олио 
1 кофичка кисело мляко
1/2 кубче мая за хляб
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
брашно, колкото поеме
1 бучка сирене

В пластмасова кафена чашка от 220 мл за еднократна употреба се счупват яйцата, отбелязва се мярката и яйцата се изсипват в купичка. Измерва се същото количество олио и се прибавя в купичката при яйцата. Измерва се същото количество кисело мляко и се прибавя също към яйцата. Чашката се пълни с хладка вода, в която сме разтворили 1/2 кубче мая, 1 чаена лъжичка захар и сместа се прибавя към яйчената. Прави се кладенче в предварително пресятото брашно, вътре се изсипват всички продукти и се добавя 1 чаена лъжичка сол. Омесва се добре гладко тесто, което се разточва на 1 тънък лист, който да покрива цялата маса (метър на 80 см). Кората се наръсва богато със сирене, накапва се с разтопена мазнина или олио. Навива се откъм дългата страна на масата на две срещуположни рула и се разрязваме по средата, за да се разделят. 

Едно след друго рулата се подреждаме като охлюв в предварително намазнена тава с диаметър 40 см. Охлювът също се намазва с мазнина и се оставя да втаса в предварително леко затоплена фурна около 30 минути. След това плавно увеличаваме температурата само отдолу през 5-8 минути и на 4-та степен включваме и отгоре. Печем до зачервяване, като проверяваме с дървена клечка дали е изпечено. Вадим от фурната и покриваме с кърпа.


Автор: Петранка Димитрова, Кубрат
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft