
Залейте гъбите с топла вода и ги оставете половин час да омекнат.
Извадете ги и прецедете и запазете отделно водата.
Нарежете ситно свинските гърди.
В тенджера разтопете 30 г масло с лъжица олио, добавете гъбите и ги оставете да се зачервят на тих огън за около 5 минути.
Прибавете свинските гърди.
След като се зачервят, сипете водата от гъбите и още литър и половина бульон.
Като заври, отстранете пяната и прибавете всички зеленчуци и подправки, изчистени, измити и нарязани на кубчета и оставете да ври един час.
После разбийте добре чаша бульон със зеленчуците и ги върнете обратно в тенджерата.
Посолете на вкус.
Разпределете супата в четири топлоустойчиви глинени купички, върху всяка поставете по една предварително препечена филия хляб, покрийте с настърган кашкавал и ги поставете за няколко минути в топлата фурна.
Сервирайте, като поръсите обилно с черен пипер.