1 ч.ч. яйчна майонеза
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
6 ч.ч. брашно
2 ч.л. суха мая
2 ч.ч. натрошено сирене
сусам за поръсване (по желание)
масло за намазване между корите
В купичка слагаме сухата мая, 50 мл хладко мляко, захарта и солта. Объркваме и оставяме около десетина минути, докато шупне маята. Слагаме брашното в голяма купа и правим кладенче. Изсипваме шупналата мая. Добавяме майонезата, киселото мляко и останалите 150 мл прясно мляко.
Омесваме меко еластично тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме да втаса на топло около 40 минути. Намазняваме тавичка с диаметър 22-24 см. Откъсваме тесто и правим малка топка. Слагаме я в средата на тавичката. Останалото тесто разделяме на три. Разточваме три кори с диаметър около 26 см. Намазваме първата кора с меко масло или маргарин. Разпределяме част от сиренето. Така правим и с останалите две кори, като ги слагаме една върху друга и помежду им натрошено сирене.
Разрязваме на 14 парчета, като торта. Получават се триъгълници. Всяко едно завиваме леко и нареждаме в тавичката. Намазваме със зехтин и поръсваме със сусам. Оставяме да втаса още 40 минути. Печем в гореща фурна до порозовяване. След като се изпече, поръсваме с вода и завиваме с кърпа.