Приготвянето на тестото е лесно:
В топлото мляко добавете разтопеното масло, солта, захарта, маята, разбитото с вилица яйце.
Разбъркайте добре и постепенно добавете брашното.
Тестото трябва да е меко, да не се залепва за ръцете.
Покрийте го и оставете да втасва на топло място.
Докато тестото втасва, пригответе плънката:
Смелете пилешкото, добавете подправките, сол на вкус.
Ситно нарежете лука и го запържете в олио.
Объркайте всичко заедно.
Разделете втасалото тесто на две равни топки.
Първата топка разточете с размера на тавата (за предпочитане да точите върху силиконова подложка или хартия за печене).
В средата на кръга разположете плънката.
Намачкайте сиренето с вилица и го поставете в кръг около месото.
Покрийте с втория лист тесто (разточен от другата топка).
Направете разрези, както е показано на снимката.
Обърнете всяко листенце с плънката нагоре.
Оставете питката в покой за 15 минути.
Средата набодете леко с клечка за зъби и намажете тестото с жълтък.
По желание поръсете с маково или слънчогледово семе.
Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 минути (следете по време на печенето).
Ето как изглежда отвътре.