Питка Хризантема рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Питка Хризантема рецепта
Питка Хризантема рецепта
12044
Питка Хризантема рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal


Необходими продукти

250 мл мляко

30 г захар

25 г прясна мая

550 г бяло брашно

50 мл зехтин

10 г сол

1 яйце

1 яйчен жълтък (за намазване)

по желание за поръсване - сусам , лен, маково семе

За пълнежа:

100 г салам или колбас

150 г сирене

може и друго, по желание  

Начин на приготвянe

Сложете млякото и захарта в купа и загрейте леко. Добавете маята и разбъркайте.

Оставете да шупне с малко брашно. Останалото брашно пресейте в отделен голям плосък съд. По средата направете кладенче и добавете зехтина, яйцето и солта, шупналата мая. Замесете тесто, като добавяте постепенно от брашното.

 

 

Оставете готовото, гладко тесто в голяма купа, покрийте с фолио и оставете да втасва около час-час и половина докато удвои обема си.

 

 

Нарежете салама и натрошете сиренето на парченца.

Разделете тестото на равни по големина парчета – стават около 19 броя. В ръцете си ги омесете и леко разточете, за да се получат като малки кори. Поставете пълнежа в центъра. Затворете краищата и оформете като топка.

Поставете топките в тава, за да се образува форма цвете. Покрийте с фолио или влажна кърпа и оставете да втасва за още 30 минути. Намажете с разбития жълтък и поръсете с лен, сусам и маково семе. Печете се в предварително загрята фурна при 180 º C за 25-30 минути, като проверявате готовността със суха клечка. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft