Питки-петминутки: знам ги от мама, а сега децата ми ги приготвят - толкова са лесни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Питки-петминутки: знам ги от мама, а сега децата ми ги приготвят - толкова са лесни!
Питки-петминутки: знам ги от мама, а сега децата ми ги приготвят - толкова са лесни!
1402521
Питки-петминутки: знам ги от мама, а сега децата ми ги приготвят - толкова са лесни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези петминутни питки са истински разкош - вкусни, мекички, бързи и лесни. Присъстват на семейната трапеза от години и никога не ни омръзват! 

Продукти:

1 яйце

30 гр.

мая

200 гр. масло или маргарин

2 чаши брашно

1/2 ч.л. сол

1 ч.л. сода

100 мл топла вода

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете маята в хладката вода. Може да използвате и суха мая.
  2. Изберете удобна купа и изсипете вътре пресятото брашно, солта, содата, яйцето, маргарина/размекнатото масло. Добавете шупналата мая.
  3. Замесете тесто. Можете да го направите на ръка или с кухненски робот/миксер с приставки. Става само за няколко минути - тестото е готово!
  4. Не е нужно да чакате тестото да втаса, започнете веднага. Разделете тестото на парчета, след това всяко парче - на по-малки парченца с големината на хапки.
  5. Тестото не трябва да се разточва много тънко. Сложете в средата на всяко кръгче от плънката - оригиналната рецепта тя е от месо и лук, но можете да сложите вътре всичко, което сърцето ви пожелае: сирене, кашкавал, зеле, ябълки, яйца, ориз и дори извара.
  6. Сложете питките върху тава, покрита с хартия за печене. След това ги намажете със смес от разбито с вода яйце и пъхнете във фурната за 25-30 минути на 200-220 градуса. Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft