1 чаша настърган карфиол (или надробен ситно с блендер), суров
1 разбито яйце
1 чаша настъргано сирене моцарела
1/2 ч.л. риган
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. счукан пресен чесън
зехтин
плънка по избор - доматен сос, кашкавал, зеленчуци, шунка и пр.
Загрейте фурната на 230C.
Почистете дръжките на карфиола и листата му и го смелете в блендер или го настържете на едро ренде, докато получите 1 чаша наситнен продукт. Прехвърлете го в купа и го сложете в микровълновата фурна на висока степен за 6-8 мнути, докато омекне. Добавете разбитото яйце, моцарелата, подправките и чесъна. Разбъркайте, докато всичко се хомогенизира добре. Разнесете сместа върху намазана с масло тавичка, като си помагате с ръце, стремейки се да оформите кръг. Намажете основата със зехтин и запечете 15 минути.
Извадете от фурната, покрийте със сос и плънка по желание и запечете на грил или само на горен реотан 5 минути, докато се разтопи кашкавалът. Поднесете пицата топла.
От това количество продукти се получава една пица с диаметър около 20 см.