Сложете маята в чаша и добавете малко мляко, сол и захар. Оставете на топло. В голяма купа смесете 1 цяло яйце и жълтъка от второто, водата, олиото и млякото. Добавете шупналата мая, а след това постепенно добавете брашното и първоначално бъркайте, а след това омесете с ръце, докато тестото не лепи по пръстите. Тестото се оставя на топло да втаса около 45 минути. След това го разделете на 4 части и ги разтеглете на тънки кори. Намажете тавата с олио и разтеглете една кора на дъното. Намажете я с кетчуп и поръсете половината количество шунка. Върху нея поставете другата разтеглена кора. Нея намажете със сметана и поръсете с останалата част от шунката. След това покрийте с третата кора, намажете я с кетчуп и настъргания кашкавал. Ако искате, може да добавите и гъби.
Покрийте всичко с четвъртата разтеглена кора. Нарежете внимателно на парчета и намажете отгоре с белтъка от второто яйце. Оставете готовата пица да престои 20 минути, а след това я изпечете на 200 градуса около 30 минути. Когато се зачерви, е готова.
Извадете от фурната, оставете малко да се охлади, а ако искате, можете да поръсите със сусам или настърган кашкавал.