Пица Калцоне с рукола и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Пица Калцоне с рукола и сирене
Пица Калцоне с рукола и сирене
admin
Добавена от: admin
5017
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 скилидка чесън, счукана
2 с.л. студено пресован зехтин
150 г. рукола
180 г. пълномаслено сирене рикота (може и извара)
90 г. моцарела
2 с.л. настърган пармезан
1 жълтък
¼ ч.л. сол
1/8 ч.с. черен пипер
450 г. тесто за пица

Поставете решетката на фурната в долната част и я загрейте до 230°С.
Загрейте зехтина в тиган и запържете чесъна до златисто, 1 – 2 минути. Добавете руколата и продължете да готвите докато омекне, още 2 – 3 минути. Прехвърлете в голям гевгир или сито и натиснете руколата отгоре, за да изцедите възможно най-много течност. След това я нарежете.
Смесете рикотата с моцарелата, пармезана, жълтъка, солта и пипера. Прибавете нарязаната рукола и разбъркайте добре .
Разделете тестото на четири равни части и разточете всяко парче във формата на кръг с диаметър 20 см. Разпределете сместа със сирената в центъра на всяко разточено парче тесто и след това прихлупете единия край върху другия. Притиснете краищата така, че да се запечатат добре.
Изпечете пиците в предварително загрятата фурна, върху готварска хартия, докато станат пухкави и златисти (не слагайте повече от 3 наведнъж!).
Охладете за 5 минути преди да сервирате.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft