Към предварително затоплената вода се прибавят маята със захарта и капките оцет. Прибавя се яйцето и постепенно се добавя по малко от брашното, като се измесва меко тесто (при необходимост се добавя още брашно). Тестото се накъсва на приблизително еднакви топчета, разточват се на кръгове с диаметър 25 см и всеки кръг се разделя на 4 триъгълника, които се намазват с майонеза. Отгоре се намазва тънък пласт кетчуп или лютеница.
Продуктите за плънката се нарязват на малки кубчета и се поставят в широкия край на намазаните триъгълници, след което се навиват на кифлички. Готовите пица-тиквички се оставят да втасат около 1час и 30 мин., след това се намазват с олио или майонеза отгоре, поръсват се с настърган кашкавал и чубрица. Пекат се до готовност, докато придобият златист цвят.
Пица-кифлички
31 Януари 2012
62956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари