Пица кифлички

вход през zajenata.bg
Пица кифлички
admin
Добавена от: admin
19162
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Маята се разтваря в топлата вода и се добавят 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно. 
Докато маята втасва, брашното се смесва със солта, бакпулвера, 1 чаена лъжичка захар. След това се добавя втасалата мая, млякото и олиото. Меси се добре, докато тестото стане гладко. Покрива се с кърпа и се оставя на топло място, докато втаса двойно (поне 1 час).

Докато тестото втасва, се приготвя плънката. Смесват се настърганите кисели краставички и шунката, добавя се намачканото сирене. Овкусява се с риган и се разбърква хубаво.

От втасалото тесто се оформят топки. От всяко топче с точилка се оформя кора и в средата на всяка кора се слага малко кетчуп и върху него малко от плънката. Кифличките се навиват като сарми - първо краищата навътре, а след това на руло. Подреждат се в тава върху хартия за печене. 
Винаги краят на кифличката се поставя от долната страна, така че да се избегне отваряне на тестото.

Подредените кифлички се намазват с разбит жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 ° С около 30 минути или докато получат красив златист цвят. 
Щом са готови, още горещи се пръскат с вода и се покриват с кърпа, за да омекнат. Така ще останат меки и когато се охладят.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft